De belangenvereniging voor acteurs, ACT, organiseert vanavond in De Balie te Amsterdam een debat over de verhouding tussen de theatersector en zijn publiek. Onder de titel ‘Volle zalen’ gaan een panel, bestaande uit professionals, en het publiek in discussie over de noodzaak voor gesubsidieerde gezelschappen om zelf te zorgen voor genoeg publiek bij hun voorstellingen.

In het debat staat centraal in hoeverre het werven van toeschouwers een taak is voor de gesubsidieerde gezelschappen. En of bekende cabaretiers als Bert Visscher en Marc-Marie Huijbrechts moeten worden ingezet om dat na te streven.  Ook wordt besproken hoe de theaters en gezelschappen zich met de bezuinigingen op komst moeten aanpassen aan de nieuwe situatie .

Frénk van der Linden leidt het debat met het panel dat bestaat uit: Hein Janssen (recensent Volkskrant), Sandor Janssen (producent Rick Engelkes Producties), Erik Whien (huisregisseur Oostpool), Matthijs Rümke (artistiek leider Zuidelijk Toneel), Paul R. Kooij (acteur), Constant Meijers (hoofdredacteur TM), Lucia Claus (schouwburgdirecteur Utrecht) en Marjorie Boston (artistiek leider MC). De avond begint om half negen.