Op de toren van Schouwburg Kunstmin in Dordrecht is tot 28 maart elke avond de videoprojectie D-Light van mediakunstenaar Arno Coenen te zien.

Nu het op de podia stil is, wil Kunstmin ‘graag de energie die daar binnen normaal gesproken voelbaar is aan de buitenkant voor publiek zichtbaar laten zijn’. Het theater vroeg de in Dordrecht wonende mediakunstenaar Arno Coenen een ‘mentaal bruistablet’ voor de stad te maken. Zijn videoprojectie met animaties en fotografie is elke avond te zien op de buitenzijde van de 24 meter hoge toneeltoren.

D-Light duurt circa 25 minuten en wordt tussen 19.00 en 20.00 uur continu herhaald. Het is mogelijk om op elk moment in of uit te stappen. Daarnaast is een audiotour beschikbaar; gemaakt en ingesproken door kunstenaar Arno Coenen en acteur Matthias Quadekker. De audiotour is te beluisteren via de website van Kunstmin.

Kunstenaar Arno Coenen werd internationaal bekend met zijn werk voor De Markthal in Rotterdam van MVRDV Architects. Zijn ontwerp van het grootschalige, kleurrijke plafond belandde op de covers van het Architectuur in Nederland Jaarboek en het Dutch Design Jaarboek. Daarnaast staat hij bekend voor zijn videoanimaties die in belangrijke collecties van mediakunst, zoals de collectie van Centre Pompidou in Parijs, zijn opgenomen. Ook leverde hij een belangrijke bijdrage aan de Beurspassage in Amsterdam en eindigde daarmee in de top 3 van het Jaaroverzicht architectuur van NRC Handelsblad.