Sallie Harmsen wint Guido de Moorprijs

Door gepubliceerd 31 mei 2015

Actrice Sallie Harmsen heeft zondag de Guido de Moorprijs gekregen voor haar rollen in Polleke, Vrijdag en Tasso bij het Nationale Toneel. Deze publieksprijs is bestemd voor het ‘meest veelbelovende jonge acteertalent’ van het Nationale Toneel.

De prijs is een initiatief van de Vrienden van de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel en is vernoemd naar acteur-regisseur Guido de Moor (1937-1989), die jarenlang verbonden was aan de Haagse Comedie, de voorloper van het Nationale Toneel. De winnaar wordt jaarlijks gekozen door het publiek en ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro.

Eerdere winnaars zijn Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger en Sophie van Winden. Harmsen was samen met Anna Raadsveld en Ruta van Hoof genomineerd voor de prijs.

De uitreiking vond plaats tijdens de eerste editie van de open theaterdag Het seizoen voorbij. Harmsen ontving de prijs uit handen van de Haagse wethouder van Cultuur Joris Wijsmuller.

 

 

Foto: De Schaapjesfabriek

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies