Harry-Jan Bus en Rachèl van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in het Rotterdamse Katendrecht, kregen dinsdag de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. De penning wordt jaarlijks toegekend aan een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier voor de stad en haar inwoners inzet.

‘Harry-Jan Bus en Rachèl van Olm leveren al jarenlang een bijdrage aan projecten, buurtinitiatieven en ondernemersinitiatieven op Katendrecht met een uitstraling naar Rotterdam en de regio’, schrijft de jury. ‘Belangeloos tijd investeren in sturing en uitvoering van activiteiten en beschikbaar stellen en activeren van hun netwerk zijn daarbij de basis en getuigen zij dat met particuliere inzet en samenwerking, bestaande maatschappelijke problemen kunnen worden aangepakt. De initiatieven die zij ondersteunen variëren sterk in omvang, doel en looptijd, maar kenmerken zich door een bepaalde mate van urgentie. Dat laatste typeert hen wellicht het meest.’

De bijbehorende geldprijs van € 5.000 wordt traditiegetrouw gedoneerd aan een goed doel. Harry-Jan Bus en Rachel van Olm kozen ervoor om het geld over te maken aan Stichting Platform Katendrecht van Lorenzo Elstak. Ze zien hem ‘als een hele belangrijke speler tussen de oud- en nieuw-Katendrechters’. Vooral zijn activiteiten op het gebied van kunst- en cultuuractiviteiten voor met name kinderen spreken hen aan.

Foto: MissPublicity Marketing PR