Gisternacht is Roelf Huizenga overleden aan de gevolgen van kanker. Huizenga was de afgelopen twee jaar adjunct-directeur en hoofd bedrijfsvoering van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Na een studie rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam kwam Huizenga in 1988 terecht bij het Nationale Toneel, om daar een jaar later hoofd van de afdeling pers en publiciteit te worden. Vervolgens werd Huizenga zakelijk leider van het Festival aan de Werf en van Time Based Arts / Montevideo, dat inmiddels is gefuseerd tot het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Huizenga trad in 1994 aan als hoofdredacteur van Zichtlijnen, een vakblad voor theatertechniek. In maart 2001 roemde voormalig bestuursvoorzitter Dhian Siang Lie zijn werk voor het blad in een overzichtsartikel. ‘Behalve een strak en succesvol redactiebeleid, wist Roelf een goede financiële infrastructuur te ontwikkelen, de vormgeving te moderniseren en meer kleur te brengen.’ Na vier jaar vond Huizenga het echter tijd voor ‘nieuw bloed’ in de redactie en het bestuur, hij vertrok bij het vakblad.

Tussen 1996 en 2000 was Huizinga betrokken bij de Vereniging voor Vlakke Vloer Theaters als directeur. Ook was hij enige tijd uitgever van de Theatermaker. In 1996 werd hij zakelijk leider bij theatergroep Art & Pro en begeleidde hij de fusie met De Trust  tot de Theatercompagnie. Na deze fusie verzeilde het gezelschap in financiële problemen; er werd een productiestop aangekondigd en in 2002 moest Huizinga, samen met regisseur Frans Strijards, het veld ruimen.

Huizenga werkte van 2002 tot 2008 als projectmanager bij de Stadsschouwburg Amsterdam en was in deze functie intensief betrokken bij de bouw van een tweede theaterzaal en de renovatie van de entree. Roelf Huizenga is vijftig jaar geworden.

Aanstaande vrijdag vindt om 15.00 uur een openbare herdenkingsbijeenkomst plaats in Stadsschouwburg Amsterdam.