Het Nationale Theater voegt volgend seizoen Rick Paul van Mulligen, Soumaya Ahouaoui en Mariana Aparicio Torres toe aan het ensemble. Het Haagse gezelschap zet hiermee nog meer in op verjonging en diversiteit.

Artistiek leider Eric de Vroedt zegt tegen de Telegraaf blij te zijn met deze vernieuwingsslag. ‘Deze acteurs hebben veel in vlakkevloertheaters gespeeld, dus ik hoop dat zij deze doe-het-zelf-mentaliteit, grote betrokkenheid en transparante speelstijl meenemen naar de grote zaal en Het Nationale Theater.’

Rick Paul van Mulligen (1981) speelde vorig seizoen al bij Het Nationale Theater in Othello, waarvoor hij, voor zijn rol van Jago, genomineerd werd voor een Arlecchino. Soumaya Ahouaoui (1986) speelde in datzelfde seizoen in Melk & Dadels, een productie van Rose Stories en Stichting Daria Bukvić in alliantie met Het Nationale Theater. Mariana Aparicio Torres (1983) was dit seizoen bij gezelschap te zien in We zijn hier voor Robbie.

Samen met Internationaal Theater Amsterdam en het Noord Nederlands Toneel, is Het Nationale Theater het enige Nederlandse theatergezelschap dat acteurs nog door middel van een vast dienstverband aan zich verbindt. Het ensemble bestaat na de zomer uit twintig acteurs.

Foto Soumaya Ahouaoui in Melk & Dadels: Kurt van der Elst