Zondagavond 30 september werden voor de tiende keer de VSCD Cabaretprijzen 2012, de Poelifinario en de Neerlands Hoop, uitgereikt. Richard Groenendijk wint met zijn programma Alle dagen de Poelifinario 2012, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Ali B wint de Neerlands Hoop 2012, de cabaretprijs voor veelbelovende theatermakers die het grootste toekomstperspectief hebben.

De uitreiking van de cabaretprijzen vond plaats in De Kleine Komedie te Amsterdam. De presentatie was in handen van Claudia de Breij. Journalist Patrick van den Hanenberg blikte terug op tien jaar cabaretprijzen. Thijs Maas vertolkte een op Bob Dylans ‘The times they are a-changin’’ geïnspireerd protestlied. Theo Nijland zong een speciaal voor deze avond geschreven lied en een aantal nummers uit zijn nieuwe show.

De jury zegt het volgende over Alle dagen: ‘Richard Groenendijk heeft een intiem en persoonlijk programma gemaakt, maar hij weet er een universele draai aan te geven. Hij lijkt terloops wat anekdotes te vertellen maar juist onder die grappige verhalen zitten veel meer lagen verborgen.’ En over Ali B: ‘In Ali B geeft antwoord gunt het multitalent zonder gêne een inkijkje in zijn gevarieerde leven. Charmant, onbevangen, open en ad rem glijdt hij door de avond. Hij maakt er een feestje van voor familie en vrienden, waarbij hij luchtige verhalen afwisselt met diep ontroerende ontboezemingen over zijn gokverslaving en de liefdevolle verhouding met zijn moeder.’