Reisopera verhuist naar Wilminktheater en Performance Factory

Door gepubliceerd 3 juli 2017

De Nederlandse Reisopera is begonnen aan haar vertrek uit de BATO-fabriek in Enschede. Volgende week verhuizen de kantoren naar het Wilminktheater. In de zomer van 2018 nemen de ateliers hun intrek in de Performance Factory, volgens Eigenaar Woningcorporatie Domijn ‘dé nieuwe hotspot in Enschede’.

De afdelingen Directie, Financiën, Productiebureau Marketing & Communicatie, Educatie & Voorlichting en Commercie werken vanaf 10 juli op de derde verdieping van het Wilminktheater.

De Reisopera is al sinds 2008 onderdeel van het Muziekkwartier. Het nieuwe onderkomen zou mogelijkheden bieden voor intensivering van de samenwerking met de andere vijf culturele partners: Poppodium Atak, ArtEZ Conservatorium, Het Orkest van het Oosten, Kaliber Kunstenschool en het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

De decor-, kostuum- en kap- en grimeateliers blijven nog tot en met voorjaar 2018 in de BATO-fabriek. Hun nieuwe onderkomen, gebouw Noord-West van de Performance Factory (het vroegere Polaroid-gebouw) aan de Hoge Bothof in Enschede, moet nog verbouwd worden.

Het was al langer bekend dat de Reisopera de voormalige BATO-fabriek aan de Perikweg in Enschede zou verlaten. Het gebouw is verouderd en voldoet niet meer als onderkomen voor het operahuis. Het pand is verkocht aan projectontwikkelaar Nijhuis, dat het zal slopen en op het terrein 50 woningen gaat bouwen. Voor de verhuizing krijgt de Reisopera financiële ondersteuning van de provincie Overijssel en de gemeente Enschede.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies