Op 8 december 2013 is Reinier Tweebeeke op 61-jarige leeftijd overleden. Tweebeeke heeft ruim dertig jaar in het theater gewerkt als licht- en decorontwerper. Hij heeft meer dan driehonderd voorstelling van een lichtontwerp voorzien.

Sinds 1985 heeft Reinier Tweebeeke voor vrijwel alle grote Nederlandse theatergezelschappen gewerkt. Ook werkte hij veel in het buitenland als lichtontwerper. Zijn ontwerpen zijn gebruikt voor toneel, dans, opera, cabaret en musical. In 1990 was hij de eerste Nederlandse lichtontwerper op Broadway, waar hij meewerkte aan de musical Cyrano.

In 1996 begon Tweebeeke DLA, een bureau voor lichtontwerpers. Hiermee heeft hij verscheidende jonge licht- en decorontwerpers de kans gegeven zich te ontplooien. In 2004 werd DLA opgenomen in Rapenburgplaza, bureau voor lichtontwerp en mediasturing. Vanuit deze bureaus werkte Tweebeeke behalve aan theatrale opdrachten ook aan museale lichtontwerpen, met als hoogtepunt The urbanian pavillion op de Worldexpo in Shanghai in 2010.