AVROTROS start in het voorjaar van 2015 de productie van Bloed, zweet en aria’s – de mensen van De Nationale Opera. Het is de opvolger van de vorige twee series Bloed, zweet en snaren – De mensen van het Concertgebouworkest uit 2013 en Bloed, zweet en blaren – De mensen van Het Nationale Ballet uit 2014.

Bloed, zweet en aria’s laat de mensen achter deze grote organisatie zien, die bestaat uit meer dan zeshonderd medewerkers. Onder anderen operadirecteur Pierre Audi, chef-dirigent Marc Albrecht, maar ook de technici en de kostuumafdeling worden op de voet gevolgd. Het programma volgt hen niet alleen op de werkvloer, maar eveneens thuis in hun privésfeer. De serie wordt in de herfst van 2015 uitgezonden.

De Nationale Opera (DNO), gevestigd in Amsterdam, viert in het seizoen 2015-2016 het vijftigjarig jubileum. In deze vijftig jaar is het uitgegroeid tot een van de grootste culturele instituten. Het gezelschap is zowel nationaal als internationaal werkzaam en het instituut Nationale Opera & Ballet behoort tot de top vijf van de wereld.

Foto Il viaggio a Reims – De Nationale Opera: Clärchen & Matthias Baus