Eerste reacties op subsidiebesluiten Fonds Podiumkunsten

Door gepubliceerd 2 augustus 2016

Per mail en op Twitter en Facebook komen de reacties op het Fondsadvies los. Hieronder een overzicht.

Festivals
‘Het moet anders’, reageren de Verenigde Podiumkunstenfestivals: ‘De landelijke podiumkunstenfestivals staan centraal in (inter)nationale en lokale culturele infrastructuren, maar staan aan de zijlijn als het gaat om cultuurbeleid en budgetverdeling.’ De belangengroep hoopt ‘dat de Tweede Kamer met Prinsjesdag besluit structureel extra geld beschikbaar te stellen voor cultuur en voor de podiumkunstenfestivals.’ Volgens hen is een structurele budgetverhoging van 2,5 miljoen in de jaren 2017 – 2020 broodnodig.

Twitter

Dit bericht wordt in de loop van de dag aangevuld met meer reacties.

2 Reacties

 1. Geplaatst op 2 augustus 2016 om 19:17 | Permalink

  25.000 enthousiaste jongeren per jaar en vele theaters en scholen; 25 jaar vakmanschap. Een solide positie en grote expertise aldus de commissie dans van het Fonds Podiumkunsten. AYA is positief gehonoreerd, maar ook voor ons geldt: te weinig budget. Alle plan b gezelschappen hebben kwaliteit. Politiek spreek u uit.

 2. Niek Idelenburg
  Geplaatst op 3 augustus 2016 om 15:19 | Permalink

  Iedereen, ook het fonds geeft aan dat er geld bij moet. Daar zullen we ons als sector (wederom) hard voor moeten maken. Ook t.a.v. de komende verkiezingen. En inderdaad zoals Marc van Warmerdam stelt samen met het hele veld van gezelschappen, orkesten, theaters en concertzalen. Op korte termijn stel ik voor om de benodigde financien (het gaat waarschijnlijk om slechts 10 miljoen?) uit de pot terrorismebestrijding te halen, want wat bestrijden/verdedigen we eigenlijk? Het gaat om het handhaven van cultuur, maar als cultuur niet meer uitgedragen kan worden omdat er te weinig geld is, hebben we ook niets om voor te strijden: dat vond Churchill ook al.
  sterkte allemaal!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies