Vanmiddag praat radioprogramma Theatermakers je bij over Theater na de Dam 2017. Straks om 21.00 uur zullen in het hele land weer voorstellingen te zien zijn die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Te gast zijn initiatiefnemer Bo Tarenskeen, die ook de tekst schreef van de 4 mei-voorstelling met Meral Polat in Carré, en leden van collectief Walden, die de voorstelling En daar dan weer de moeder van in De Brakke Grond gaan spelen. Ook is er aandacht voor een speciaal jongerenproject in Amsterdam Noord.

Verder praat presentator Hans Smit met Sean Hauser over Markttheater De Gloed, een nieuw theaterplatform dat theater naar de markt wil brengen. Zondag staan ze voor het eerst in het Westerpark.

Loek Zonneveld spreekt zijn recensie van de week. Andere vaste rubrieken zijn theaternieuws en de Theater Top 5 van Theaterkrant.nl.

Theatermakers op Amsterdam FM is elke donderdag tussen 15:00 en 16:00 live te beluisteren via ether 106.8 en kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143). Terugluisteren kan via de podcast.