Imagine Nation, de producent van theatervoorstelling Anne, is een samenwerking aangegaan met een filmstudio uit Hollywood om de theaterrechten van The hunger games te verkrijgen. Vanaf het voorjaar van 2016 zal in een nieuw te bouwen theater in Londen de theaterversie van het epos van Suzanne Collins te zien zijn.

Robin de Levita, medeoprichter en Chief Creative Officer van Imagine Nation, zal de voorstelling produceren. Imagine Nation heeft samen met joint venture partner Triangular een licentieovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Lionsgate om de theaterrechten te bemachtigen. De ‘unieke theatervormen van haar producties’ waren voor de Hollywoodstudio de reden om voor de Nederlandse producent te kiezen.

Zo maakt Imagine Nation bij Anne, de voorstelling over het leven van Anne Frank die sinds mei 2014 in het speciaal gebouwde Theater Amsterdam te zien is, gebruik van mobiele en draaiende decorstukken in combinatie met videobeelden. Als producent van de musical Soldaat van Oranje was De Levita de bedenker van het cirkelvormige decor en de draaiende tribune.

Het nieuw te bouwen theater komt naast het Wembley Stadium in Londen te staan en zal in het najaar van 2015 worden opgeleverd. Lionsgate maakte van de trilogie The hunger games inmiddels twee succesvolle Hollywoodfilms. Op 10 november 2014 gaat deel drie in première in Londen.

(Anne – Imagine Nation en Theater Amsterdam, foto: Kurt Van der Elst)