De Vrienden van De Nationale Opera hebben sopraan Elena Stikhina uitgeroepen tot beste solist van het afgelopen seizoen. De beste productie was volgens hen Tannhäuser van Christof Loy. Sophie de Lint, directeur van De Nationale Opera, maakte de Prix d’Amis gisterenavond bekend tijdens een speciale bijeenkomst in Amsterdam. De winnaars ontvingen een kunstwerk van Pieter Obels.

De Russische sopraan Elena Stikhina kreeg de onderscheiding voor haar interpretatie van Cio-Cio-San in Madama Butterfly, in de productie van Robert Wilson. Stikhina maakte met deze rol in april haar debuut bij De Nationale Opera. De vriendenjury roemt Stikhina om haar ‘unieke vocale kwaliteiten en indrukwekkende prestatie’.

De Duitse regisseur Christof Loy ontving gisteren voor de tweede keer in zijn carrière een Amsterdamse Prix d’Amis. In 2018 werd zijn enscenering van La Forza del Destino eveneens verkozen tot beste productie.

De Vrienden en ‘Geefkringleden’ van de Nationale Opera ondersteunen het gezelschap in materiële en immateriële zin. De Prix d’Amis reikten ze dit jaar voor de 26e keer uit.

Foto: Elena Stikhina als Cio-Cio-San in Madama Butterfly, BAUS