Theatermakers Priscilla Vaudelle en Florian Myjer komen vanaf het nieuwe theaterseizoen in het artistieke team van Theater Oostpool.

‘Priscilla en Florian zijn de gedroomde makers om aan het palet van Oostpool toe te voegen, laat artistiek directeur Daria Bukvić weten. ‘Beiden slagen in hun pogingen om een jong en divers publiek te vinden voor hun spraakmakende werk. Hun voorstellingen hebben op hun eigen manier een uitgesproken artistieke stijl, zijn hyper geëngageerd, en ook nog eens entertaining en toegankelijk. Ik heb heel veel zin om met hen aan Oostpool verder te bouwen.’

Priscilla Vaudelle (1982) maakte begin 2024 bij Oostpool al de truckvoorstelling Geldezels (14+), over jeugdcriminaliteit. Als maker bij Frascati Producties regisseerde ze onder andere SIXTH (2022) en Osso (2023). Ook maakte ze de musical BIMS, een coming of age verhaal over een groep Surinaams-Nederlandse jongeren wonend in de Bijlmer. Het werk van Vaudelle kenmerkt zich door snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans: krachtige voorstellingen over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding.

Florian Myjer (1992) heeft zijn sporen verdiend als maker en acteur bij Frascati Producties en theatercollectief De Warme Winkel. Zijn voorstellingen Lady Chatterley’s Lover (2021) en Brideshead Revisited (2023) werden beide geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. In 2023 won hij een Gouden Kalf voor zijn rol in de speelfilm Sweet Dreams. Myjer maakt volgens Oostpool ‘Kunst met een grote K voor een breed publiek’, vanuit zeer persoonlijke thema’s en ervaringen, die de sleutel vormen tot klassiekers uit de wereldliteratuur- en theatercanon. Afgelopen april kondigde hij al zijn vertrek bij De Warme Winkel aan.

Naast Vaudelle en Myjer blijven artistiek directeur Daria Bukvić, regisseur Char Li Chung en het makersduo Hulst & Tarenskeen aan Theater Oostpool verbonden. Onder anderen Abdel Daoudi, Lara Staal en Karlijn Kistemaker zullen producties maken als gastregisseurs.

Foto: Mark Kohn en Isabell Janssen