De voorstelling Ignite van ISH heeft gisteren de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Internationalisering 2017 gekregen. Van alle voorstellingen die op het voorbije dansfestival te zien waren, heeft Ignite volgens de jury de grootste internationale potentie. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 5000 euro voor de promotie van het geselecteerde werk in het buitenland.

De jury is overtuigd dat de kracht van Ignite en choreograaf Shailesh Bahoran publiek aanspreekt in Nederland en daarbuiten. ‘Ignite neemt tijd, brengt rust, werkt uit en rijgt soli, duetten en groepsstukken organisch aan elkaar. Dramaturgisch uitgekiende tempowisselingen verrijken de schriftuur van choreograaf Shailesh Bahoran.’

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Anita van Dolen (programmeur dans Stadsschouwburg Amsterdam / Artistiek leider Julidans), Fons Dejong (dansprogrammeur Theater aan het Vrijthof), Stella van Leeuwen (programmeur theater en dans Lowlands), Nada Mounzer (redacteur NTR), Dave Schwab (dansprogrammeur Rotterdamse Schouwburg), Liesbeth Wildschut (Lecturer Theatre and Dance Studies, Universiteit Utrecht) en Jasper Weck (hoofd marketing en assistent programmeur Theater de Veste).

Foto: Jochem Jurgens