Portret actrice Wine Dierickx onthuld

Door gepubliceerd 17 september 2017

Vandaag is, voorafgaand aan het Gala van het Nederlands Theater, het portret van de Vlaamse actrice Wine Dierickx onthuld in de Stadsschouwburg Amsterdam. Zowel schilder Andrea Radai als Dierickx waren aanwezig bij de onthulling.

Traditiegetrouw worden de winnaars van de Louis en Theo d’Or geportretteerd door een gerenommeerd kunstenaar. Diericks ontving de Theo d’Or voor haar rol in de voorstelling Helpdesk van acteursgroep Wunderbaum. Hans Kesting won vorig jaar de Louis d’Or, hij is in 2009 al geportretteerd door schilder Sam Drukker.

Het portret van Dierickx is gemaakt in opdracht van de Stichting Oeuvre Jan van Vossen. Vanaf 2005 laat de stichting portretten maken van de winnaars, er zijn nu negentien acteurs en actrices geportretteerd. De portretten zijn permanent te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Foto: Portet van Wine Dierickx door Andrea Radai

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies