Floor Houben wint de MullerVisual Theaterafficheprijs 2015-2016 voor haar afficheontwerp van het 47e Festival van Poetry International Rotterdam. De uitreiking vond plaats op 5 november in het Universiteitstheater van de Universiteit van Amsterdam. 

‘Dit affiche stond dit jaar op eenzame hoogte’, schrijft de jury. ‘Het beeld is prachtig in zijn eenvoud en raakt meteen de essentie, namelijk de individualiteit van poëzie. Wat is er immers persoonlijker dan iemands vingerafdruk?’

Naast Houben waren er affiches genomineerd van ontwerpers Eva Crutzen, (Spiritus), Lesley Moore (Opera Forward Festival), Esther Noyons (Toneelschuur Producties: Smekelingen, Wachten op de barbaren, De wereldverbeteraar, De zender & Don Carlos) en Roos Visser (De Theatertroep: Troupe en Nuit XL).

De Theaterafficheprijs was een initiatief van Theater Instituut Nederland. Na een korte onderbreking is de prijs nieuw leven ingeblazen door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, waar de grootste theatercollectie van Nederland wordt beheerd.

Alle genomineerde affiches en bijzondere vermeldingen zijn nog tot en met 16 november te zien in de hal bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.