Op maandagavond 2 maart organiseert de podiumkunstensector een Solidariteitsavond in Internationaal Theater Amsterdam. De bijeenkomst, die aansluitend op de deadline voor de FPK-plannen voor het nieuwe Kunstenplan plaatsvindt, is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het theater of de sector een warm hart toedraagt.

Tijdens de avond wordt er in de Rabozaal van gedachten gewisseld over de radicale transformatie die het theaterveld in het komende Kunstenplan te wachten staat en worden er een aantal voorstellen gedaan. Hoe wordt het draagvlak voor de theatersector zichtbaar gemaakt voor de politiek?

Het precieze programma wordt op dit moment nog samengesteld, maar in ieder geval Eric de Vroedt en Lotte van den Berg hebben een bijdrage aan de bijeenkomst toegezegd. Na een kort programma wordt er ruimte ingericht om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van het veld.

De avond wordt georganiseerd door Aanvang!, een platform dat sinds eind vorig jaar bijeenkomsten organiseert om ontmoetingen en gesprek binnen de podiumkunsten te faciliteren. Eerdere edities vonden plaats in De Brakke Grond in Amsterdam (december) en Het Huis Utrecht (januari). De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op 22 maart tijdens Festival Cement in Den Bosch.


Solidariteitsavond, 2 maart 2020, 20:00 uur, Internationaal Theater Amsterdam (Rabozaal). Toegang gratis. Klik hier om je aan te melden.

Illustratie: Sarah Jonker