Een groep theatermakers en betrokkenen lanceren een nieuw platform om het samen ‘over de toekomst van ons mooie podiumkunstenvak’ te hebben. Op zaterdag 7 december organiseren ze in de Brakke Grond in Amsterdam hun eerste bijeenkomst: Aanvang deel 1

De invulling van het gesprek staat nog vrij en zal bepaald worden door de onderwerpen die de aanwezigen aandragen. Rosa Asbreuk, één van de initiatiefnemers, geeft aan: ‘Het doel is vooral om mensen in de sector de mogelijkheid te geven elkaar te ontmoeten en hun ervaringen en problemen met elkaar te delen.’ De organisatie hoopt met een maandelijkse reeks bijeenkomsten iets structureels te creëren.

De initiatiefnemers liepen al langere tijd rond met het idee voor een breed gesprek, maar de noodzaak werd extra groot met de bezuiniging van 8,6 miljoen euro bij de Fonds Podiumkunsten. Deze zorgt volgens de organisatie voor veel ophef en maakt de behoefte aan een gesprek met gelijkgestemden groot.

Het is de bedoeling dat bij de bijeenkomst ‘meerdere segmenten uit de sector’ samenkomen. Er zijn zowel theatermakers, dramaturgen, schrijvers als theaterstudenten uitgenodigd.

Voor degene die niet bij de bijeenkomst aanwezig kunnen zijn, is het mogelijk via een livestream mee te kijken.