Pierre Audi vertrekt bij Holland Festival


13 februari 2013

Pierre Audi vertrekt als artistiek directeur bij het Holland Festival. Hij draagt zijn functie over na de editie van 2014. Het Holland Festival is op zoek naar een geschikte opvolger die in het najaar van 2013 gefaseerd in dienst zal treden.

Audi begon in 2005 als artistiek directeur bij het Holland Festival en bracht het festival terug bij zijn wortels: een mix van alle podiumkunsten, van grote namen en gedurfde experimenten. Hij wil, net als de eerste artistiek leider en pionier Peter Diamand aan het begin van festival in 1948, voorstellingen laten zien en horen die nergens anders in Nederland te zien en te horen zijn. Vooral muziektheater en muziek krijgen ruim baan in zijn programmering.

In de opengestelde vacature wordt gevraagd om een Nederlandssprekende man of vrouw die bewezen, brede ervaring in meerdere disciplines in het (internationale) culturele veld heeft, die affiniteit heeft met het gevoerde beleid van het Holland Festival en zich bewust is van de subsidievoorwaarden die de Basisinfrastructuur van het Ministerie van OCW aan het Holland Festival stelt. Ook wordt van de kandidaat verwacht dat hij of zij kan meedenken op zakelijke terreinen, waaronder financiën en sponsor- en fondsenwerving.

Behalve van het Holland Festival is Audi ook directeur van De Nederlandse Opera (DNO), die in januari 2013 is gefuseerd tot een gezamenlijke stichting met Het Nationale Ballet en Het Muziektheater Amsterdam.

(foto: Erwin Olaf)

Reageer

Uw E-mail adres zal niet gepubliceerd worden.