Martin van Dijk is op 5 juni in Amsterdam overleden. Hij maakte naam als pianist en componist in het kleinkunstgenre. Hij was muzikaal leider van onder anderen Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Purper en Hans Dorrestijn en componeerde musicals als De zoon van Louis Davids, Tip Top, Oh Johnny, In de Schaduw van Brel en Hera. Sinds 1997 trad hij op als pianist van de televisie-quiz Met het mes op tafel. Van Dijk is 69 jaar geworden.

Twee maal won Van Dijk de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied van het jaar: ‘Iemand moet het doen’ in 1992 en ‘Halleluja amen’ in 1996. In 2004 ontving hij een eigen hommage-avond op het Amsterdans Kleinkunst Festival ’ter ere van zijn ongekende muzikale prestaties’. Hij was tevens Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In maart 2016 werd Van Dijk ziek. Daarna was hij nog even te zien in Met het mes op tafel en speelde hij samen met Rob van de Meeberg en Evert de Vries enkele keren hun muziektheatervoorstelling vol kleinkunstklassiekers Dat hakt erin zeg. Ook schreef hij de muziek voor het muziektheaterstuk De Seewölf. Een theatrale lezing daarvan is op 15, 16 en 17 juni in Theater Bellevue te zien.