Actrice Pia Douwes heeft gisteren in Hamburg voor haar musicalwerk in het Duitse taalgebied een oeuvreprijs ontvangen. De ‘Deutscher Musical Theater Ehrenpreis’ werd toegekend door een zeskoppige jury en leden van de Deutsche Musical Akademie. De prijs voor beste Duitse musical ging naar Fack Ju Göhte – Se Mjusicäl, een samenwerking van Stage Entertainment, WERK en Theater im Werksviertel uit München.

Pia Douwes (Amsterdam, 1964) beschouwt de Award als een grote eer. ‘Dat ik deze prestigieuze theaterprijs heb mogen ontvangen, is voor mij heel bijzonder.’ Al voelt ze zich ook ‘nog veel te jong voor een oeuvre award!’ Tijdens de uitreiking verzekerde ze de genodigden dat ze nog lang niet van plan is om met pensioen te gaan. Volgende week begint ze in Nederland aan de repetities voor The Addams Family.

Douwes was ook genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol, voor haar bijdrage in de Weense musical Ein Wenig Farbe. Die prijs ging naar Johanna Spantzel voor haar rol in de beste musical Fack Ju Göhte – Se Mjusicäl.