Peter Jansen is per 1 oktober 2013 benoemd tot hoofd bedrijfsvoering van het Scapino Ballet Rotterdam. Hij volgt hiermee Marianne Berendse op, die als zakelijk directeur ad interim verantwoordelijk was voor de reorganisatie van het Scapino als gevolg van de kabinetsbezuinigingen voor 2013-2016.

Jansen wordt als hoofd bedrijfsvoering verantwoordelijk voor organisatie en financiën, educatie, sales, marketing en externe relaties. Hij begon zijn carrière met verschillende managementposities op het gebied van innovatie en organisatieverbetering in het bedrijfsleven, onder andere bij de KLM. Als hoofd bedrijfsvoering van een bibliotheek maakte hij kennis met de culturele sector.

Bij de NAPK werkte Jansen als hoofd belangenbehartiging en ondernemerschap. Ook specialiseerde hij zich als zelfstandig adviseur in strategie, marketing en nieuwe verdienmodellen. De afgelopen anderhalf jaar was hij als cultureel ondernemer betrokken bij diverse innovatieve kunstvormen, onder meer als zakelijk leider van ODD Continent en Story Based Media.

Volgens artistiek directeur Ed Wubbe kan het Scapino Ballet met de komst van Jansen verder bouwen aan de toekomst van het gezelschap. ‘Op het gebied van programmering, publieksontwikkeling en bedrijfsvoering zijn we volop in ontwikkeling. Hierbij is de ervaring van Peter Jansen, op zowel cultureel als zakelijk gebied, een waardevolle toevoeging.’

(Pearl – Scapino Ballet Rotterdam, foto: Bas Uterwijk)