Regisseur Peter Brook en het door hem opgerichte Théâtre des Bouffes du Nord staan centraal op Brandhaarden 2018. Dat maakte programmeur René van der Pluijm vandaag bekend op de slotdag van Brandstichter, het festival dat de Amsterdamse Stadsschouwburg afgewisseld met Brandhaarden organiseert.

The Independent noemde Peter Brook onlangs nog ‘de grootste nog in leven zijnde theatermaker’. De experimenten die in zijn Parijse theater Bouffes du Nord werden uitgevoerd zijn een inspiratiebron voor veel Europese theatermakers. Zijn bekendste boek The Empty Space wordt nog steeds gelezen.

Twee regies van Brook komen volgend jaar naar Amsterdam: Prisonnier, een voorstelling die een week voor Amsterdam in wereldpremière gaat in Parijs, en The Battlefield, zijn meest recente regie waarmee hij nu langs de grote wereldpodia toert. Het festival heeft van Peter Brook de bevestiging gekregen dat hij in principe – hij wordt komende maand 92 – ook zelf aanwezig zal zijn.

Verder op het festivalprogramma staan onder andere Katie Mitchells regiedebuut bij Bouffes du Nord La Maladie de la Mort van Marguerite Duras dat begin 2018 in première gaat en een voorstelling geregisseerd door Pascal Rambert die volgend seizoen huisregisseur van Bouffes du Nord wordt.

Brandhaarden 2018 vindt plaats van 19 maart tot en met 1 april 2018.