Pauline Terreehorst wordt per 1 augustus 2012 de nieuwe directeur van Plaza Futura in Eindhoven. Terreehorst is auteur, onderzoeker en adviseur op het snijvlak van stedelijke ontwikkeling, cultuur en nieuwe media.  Eind 2013 verhuist Plaza Futura (theater, filmhuis, debatcentrum en cultureel café) naar het Natlab, het voormalige laboratorium van Philips op Strijp-S.

De Raad van Toezicht van Plaza Futura: ‘Wij zochten met name een inspirerende, visionaire en toch ook zakelijke directeur om de overgang en de spectaculaire nieuwe start van Plaza Futura te gaan begeleiden. In Pauline Terreehorst hebben wij deze directeur gevonden; een directeur met de bij onze organisatie passende managementervaring, een brede achtergrond en gezaghebbende actuele cinematografische kennis en ervaring. Zij bezit de capaciteit om het publiek op een frisse wijze mee te nemen in de vernieuwende wereld van beeld en geluid. Wij verwachten dat Pauline Terreehorst, als katalysator, van het Natlab dé nieuwe culturele ontmoetingsplaats van Eindhoven gaat maken.’

Terreehorst was eerder adviseur strategie voor de gemeente Utrecht waar ze onderzoek deed naar broedplaatsen en de mogelijkheden van een theater en andere culturele voorzieningen in Leidsche Rijn. Ook was zij directeur van het Centraal Museum Utrecht en van AMFI (Amsterdam Fashion Institute Hogeschool van Amsterdam). Daarnaast is Terreehorst oprichter van distributeur Cinemien, was zij hoofdredacteur van filmblad Skrien en heeft ze lang voor de Volkskrant geschreven over nieuwe media, fotografie en mode. Terreehorst is docent filmtheorie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen geweest en schtijft tegenwoordig over film in De Groene Amsterdammer.