Paul Boereboom heeft het Harry Wich Stipendium voor scenografie 2021 gewonnen. Aan de beurs voor afstuderende scenografen is een bedrag van 12.500 euro verbonden, voor een vervolgstudie en andere beroepskosten. Boereboom studeerde in de zomer van 2021 af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

Volgens de jury heeft Boereboom zijn eigen werk verbreed en maakt hij mooie en rijke concepten. ‘Eens in de zoveel jaar heb je een nieuw iemand die alle ogen versteld doen staan. Paul is echt vernieuwend en brengt zijn innovatieve werk een niveau verder.’ De jury bestond dit jaar uit scenografen Wikke van Houwelingen en Sanne Danz en ontwerpster Dorine de Vos, de weduwe van Harry Wich.

De andere genomineerden van dit jaar zijn Lisa Edberg, Roel Leenders, Sjaan Hofstede en Pleun Verhees. Ze krijgen ieder 1000 euro om te investeren in hun professionele ontwikkeling dan wel opleiding.

Het Harry Wich Stipendium voor scenografie is ingesteld ter nagedachtenis aan scenograaf Harry Wich die overleed in 2002. Het is bedoeld als aanmoediging voor een afstuderende aan een van de vier scenografieopleidingen in Nederland. Harry Wich ontving ooit zelf een beurs in 1952 om aan The Slate School of Art in London te studeren.

Foto: Prins Bernhard Cultuurfonds