In een uitverkocht nieuwe Luxor Theater heeft Patrick Laureij de 48e editie van Cameretten met vlag en wimpel naar zich toegetrokken. Met zijn programma Dekking hoog won Laureij zowel de Juryprijs als de Factua Publieksprijs. In de finale bleef hij Rundfunk en Fuad Hassen voor. 

De jury was onder de indruk van Laureijs podiumpresentatie en vindt de in Rotterdam geboren (1982) en thans in Amsterdam woonachtige cabaretier een sympathieke en innemende persoonlijkheid. ‘De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed humoristisch verhaal is bewonderenswaardig. Zelfs het kopen van een prullenbakkie bij de Blokker wordt een belevenis door zijn gortdroge, beeldende vertelstijl. Muffins worden na het zien van deze voorstelling niet meer gegeten maar geplukt. Patrick stelt dat woorden niet zijn wapens zijn, de jury denkt daar anders over en is nieuwsgierig naar wat hij nog meer te vertellen heeft. ‘

De winnaar en de twee andere finalisten zijn tot eind april 2014 in in de Nederlandse theaters te bewonderen in de Cameretten Finalistentournee 2013.

Cameretten begon in 1966 als lustrumactiviteit van de TU in Delft. Cabaretiers als Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Hans Liberg, Theo Maassen en Hans Teeuwen deden eraan mee. Andere bekende winnaars zijn Plien en Bianca, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts en Ronald Goedemondt.