Parktheater Eindhoven is uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2014. Dit maakte Erwin van Lambaart, voorzitter van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP), bekend tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs op 26 januari in de Jaarbeurs Utrecht.

Volgens de VVTP-leden wordt het Parktheater gekenmerkt door een grote gastvrijheid: zowel het publiek als de bespeler voelt zich er thuis door de warme en persoonlijke ontvangst. De marketing van het theater is vooruitstrevend en innovatief. Zo prijzen de leden het innovatiefonds Thinx.

Van alle theaters zijn de afdelingen publiciteit, financiën en techniek door de VVTP-leden beoordeeld, onder andere op criteria als gastvrijheid en betrokkenheid bij de bespelers en bij het theatervak. Parktheater Eindhoven mag zich in 2015 Theater van het Jaar noemen en ontvangt een speciaal ontworpen theaterstoel van Carla Janssen-Höffelt, die jaarlijks van eigenaar wisselt. Afgelopen jaar stond de stoel in het Zaantheater in Zaandam, de winnaar van 2013. Eerdere winnaars waren Schouwburg Amphion in Doetinchem (2012), de Goudse Schouwburg in Gouda (2011) en het Luxor Theater Rotterdam (2010).

De andere genomineerde theaters waren: Theater De Meervaart (Amsterdam), Chassé Theater (Breda), De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen (Groningen), Schouwburg Het Park (Hoorn), Rijswijkse Schouwburg (Rijswijk) en Luxor Theater (Rotterdam).

De VVTP bestaat uit de zestien grootste theater- en muziekproducenten die samen circa zestig procent van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De belangenvereniging streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het gebied van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten.