Parktheater Eindhoven meest gastvrije theater voor spelers

Door gepubliceerd 13 september 2017

Het Parktheater Eindhoven is het meest gastvrije theater van Nederland voor zijn bespelers. Acteur Frits Lambrechts reikte gisterenavond op het Nederlands Theater Festival aan marketingmedewerker Klaas Seelen daarom de Roel Oostraprijs uit.

Acteurs en dansers reiken de Roel Oostraprijs sinds 2014 uit aan het voor hen meest gastvrije theater van het afgelopen seizoen. Leden van de beroepsvereniging van acteurs (ACT), Nederlandse Toonkunstenaars Bond (NTB) en Kunstenbond FNV mogen stemmen.

In het Parktheater word je volgens de acteurs en dansers ontvangen door ‘aardige, gastvrije mensen’ en ‘dingen als handdoeken en shampoo liggen klaar in de kleedkamer’. Seelen van het Parktheater benadrukte bij de uitreiking dat de prijs vooral te danken is aan de medewerkers van het theater, ‘die intrinsiek gemotiveerd zijn om de gasten een welkom gevoel te geven’.

De prijs is vernoemd naar Roel Oostra, hij was na de start van De Lawei in 1960 ruim 25 jaar directeur van de schouwburg en stond er bekend om zijn gastvrije omgang met artiesten. Eerdere winnaars van de Roel Oostraprijs zijn Concordia in Enschede (2016), RASA in Utrecht (2015) en de Toneelschuur in Haarlem (2014).

Foto: Nico van der Linden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies