De Parade toont deze zomer zestig voorstellingen op 55 speeldagen. Het theaterfestival toert, vanaf juni, in drie maanden langs Rotterdam, Den Haag, Utrecht en uiteindelijk Amsterdam.

Op het festival blijken dit jaar vooral veel duo’s te zien. Een kleine greep: Ellen ten Damme & Sven Ratzke spelen een rock-cabaretshow, maar ook Martine Sandifort & Remco Vrijdag (Hulphond) staan op het festival, evenals Raymonde de Kuyper & George van Houts (Who’s afraid of John and Yoko) en Wart Kamps & Rogier Philipoom (Liefde is een slagveld). Het duo Kees & Eddie verdubbelt zich, in een muziektheatervoorstelling over een kapsalon, met Renée Fokker & Sophie van Winden.

Tussen de kleinere acts vallen grotere gezelschappen op. Zo speelt het Ro Theater de muziekvoorstelling Taranta met actrices Fania Sorel, Sylvia Poorta, danseres Angelina Deck en muzikant Beppe Costa. Toneelgroep Oostpool staat met Super magnifique op het theaterfestival, een voorstelling over familie met afgestudeerden van de mimeopleiding. Het Internationaal Dans Theater presenteert Mannen van de tango op de Parade.

Regisseuse Marcelle Meuleman maakte de voorstelling Hammam over vrouwen in de Arabische wereld. Ook Dette Glashouwer staat met een monoloog op het festival: Geld voor Beginners, het vervolg op Geld en Genoeg. Dick van Toorn speelt een voorstelling geïnspireerd op het televisieprogramma Ik vertrek. Behalve deze eenlingen staat nog een aantal groter bezette acts op het programma. Zo speelt Leny Breederveld met haar dochters het absurdistische Het perron en maakt kleinkunstenaar Art-Jan de Vries De geluk is een cadeau show met medewerkers van het Rode Kruis en Humanitas.