Stichting Circusstad Rotterdam heeft vanavond de Oscar Carré Trofee uitgereikt gekregen in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De prijs wordt onregelmatig toegekend aan artiesten of organisatoren die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van circuskunst.

De jury noemt het festival het ‘zichtbare bewijs van de vernieuwingskracht van het circus’, dat door de ‘uitgebreid en gevarieerde programmering mogelijkheden [heeft] gecreëerd voor de ontwikkeling van jonge artiesten en programmamakers’.

Circusstad Rotterdam is in 2009 opgericht door Codarts Circus Arts, Theater Rotterdam, Luxor Theater en jeugdcircus Rotjeknor. Het vijfdaagse festival is afgelopen woensdag van start gegaan en duurt nog tot en met zondag. De uitreiking vond plaats tijdens het Circusstad Gala in het Nieuwe Luxor Theater.

De Oscar Carré Trofee is een bronzen beeldje dat is ontworpen door Bep Sturm-van den Bergh. De prijs bestaat sinds 1981 en werd dit jaar voor de vijfentwintigste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer Herman Renz (1995), Arie Oudenes (2012). Henk van der Meijden (2014) en Menno en Emily van Dyke (2018).

Foto: Scandinavian Boards, te zien tijdens het Circusstad Gala