Joost Poort stopt als zakelijk directeur ad-interim bij het Nederlands Dans Theater (NDT). Hij wil geen verantwoordelijkheid dragen voor de tijdelijke huisvesting in Scheveningen. Nog geen drie maanden na het vertrek van Robert van Leer, die het gezelschap verliet vanwege zorgen over het tijdelijke onderkomen, leidt het omstreden Spuiforum opnieuw tot een intern conflict. Poort verlaat het NDT overigens niet, hij pakt zijn voormalige functie als commercieel manager weer op.

Tijdens de nieuwbouw van het Spuiforum in het centrum van Den Haag worden het Nederlands Danstheater (NDT), Dans- en Muziekcentrum Den Haag (DMC) en het Residentie Orkest (RO) tot de opening in 2018 gehuisvest in het Zuiderstrandtheater op het Norfolkterrein in Scheveningen. Vanaf seizoen 2014-2015 wordt de volledige programmering van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal, waaronder de voorstellingen van het NDT, verplaatst naar het Zuiderstrandtheater.

Henk Scholten, directeur van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal en tevens verantwoordelijk voor het Spuiforum en de tijdelijke behuizing, zegt verbaasd te zijn over de reactie van Poort. Volgens Scholten heeft het NDT problemen met het gebrek aan studioruimte op de tijdelijke locatie. Hierdoor kan het gezelschap in de montageperiode voorafgaand aan een première het repeteren in een dansstudio en het monteren op het podium niet combineren. Het NDT is in gesprek met de gemeente Den Haag in een poging de huidige locatie te kunnen blijven gebruiken zolang zij nog overeind staat.

Het NDT heeft nog geen kandidaat gevonden voor de openstaande vacature van zakelijk directeur.

(Joost Poort)