Openluchttheater Eibergen wint Epidaurus-prijs

Door gepubliceerd 13 november 2017

Openluchttheater Eibergen wint de Epidaurus-prijs, een nieuwe prijs van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters (VNO) voor het theater met ‘het beste initiatief op inhoudelijk en facilitair vlak’.

De leden van VNO kozen voor Eibergen omdat het theater ‘sfeervolle, low-budget schermen ontwikkelde die voor diverse doeleinden te gebruiken zijn’. Andere genomineerden waren Openluchttheater Valkenburg, Goois Openluchttheater Eemnes en Natuurtheater De Kersouwe Heeswijk-Dinther.

Het doel van de nieuwe prijs is om de inhoudelijke en facilitaire ontwikkelingen in het openluchttheater te stimuleren en de theaters uit te dagen hun meest innovatieve ontwikkelingen te delen. De prijs is vernoemd naar het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid, het theater van Epidaurus. Volgens VNO is deze naam ‘een zeer bescheiden eerbetoon aan onze verre voorouders op het gebied van openluchttheater’.

Foto: Han te Hennepe

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Verwante artikelen

Tags

,

  • Elders

    Nog geen andere recensies