NITE start een Open Call voor zijn online platform NITE HOTEL. Het interdisciplinaire theaterhuis stelt in totaal € 35.000 beschikbaar voor nieuw werk van niet structureel gesubsidieerde makers.

Onder de noemer van NITE, wat staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble, maken het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, ASKO | Schönenberg en Slagwerk Den Haag interdisciplinaire voorstellingen. Nadat de theaters door corona hun deuren moesten sluiten, ontwikkelde NITE het online platform ‘NITE HOTEL’, een online omgeving met een theater, bar en galerie, ‘speciaal ontworpen om ook in tijden van isolatie, voorstellingen en andere kunstprojecten te kunnen presenteren aan een publiek’.

De Open Call moet voor verrassende nieuwe kunstvormen zorgen, daarom roept NITE de makers nadrukkelijk op om alle mogelijkheden van het NITE HOTEL te verkennen. Per maker is er tot € 17.500 budget. Makers kunnen hun plan insturen tot en met 9 november. Op 22 januari gaan de werken in première. Meer info op de website van NITE.

Foto: NITE