Het Nederlands Theater Festival (TF) is voor de aankomende editie in september op zoek naar een nieuwe curator voor het verdiepingsplatform Nieuwe Grond. Er wordt gezocht naar theatermakers of -collectieven die dit theaterseizoen willen openen met een aantal prikkelende voorstellen of ideeën die de hele sector aangaan.

Nieuwe Grond werd vier jaar geleden, op initiatief van TF-directeur Jeffrey Meulman, opgestart als vast verdiepingsprogramma van het Nederlands Theater Festival. Vanuit de vraag welke rol theater kan, moet en wil spelen in onze hedendaagse samenleving, wil de organisatie met het platform tijdelijke denkruimtes voor kunstenaars, beleidsmakers en critici vormgeven en aanjager zijn van nieuwe ideeën over de inrichting van de sector. De eerste vier jaar heeft theatermaker en journalist Anoek Nuyens het platform gecureerd.

Aankomend jaar wordt gezien als een soort ’transitiejaar’ waarin de organisatie op zoek gaat naar een nieuwe geschikte curator. Geïnteresseerde makers of groepen kunnen hun ideeën mailen naar het Nederlands Theater Festival: kantoor@tf.nl