Toneelgroep Oostpool heeft de rechten verworven van People, Places & Things van toneelschrijver Duncan McMillan. De voorstelling ging in 2015 in première bij het National Theatre in Londen, en werd onder meer genomineerd voor een Olivier Award voor beste nieuwe toneelstuk. Artistiek leider Marcus Azzini gaat de voorstelling, in vertaling van Hannah van Wieringen, regisseren voor de kleine zaal.

Verder brengt Toneelgroep Oostpool – dat zijn programma wederom heeft samengesteld rondom de vraag ‘Hoe nu mens te zijn?’ – het theaterproject Allemaal mensen naar de grote zaal. Samen met een grote groep podiumkunstenaars vanuit diverse disciplines maakt Marcus Azzini de schouwburg tot een gemeenschapshuis, een ontmoetingsplaats. Het project trekt sinds vorig jaar al in wisselende samenstelling langs kleine zalen en festivals.

Jeroen De Man regisseert, in het kader van een vierjarig ontwikkelingstraject dat hij in samenwerking met Het Nationale Theater bij Oostpool aangaat, de voorstelling Cinema van toneelschrijver Annie Baker, die er in 2014 de prestigieuze Pulitzer Prijs mee won. Daarnaast regisseert hij Het duel van Anton Tjsechov, dat hij samen met Jacob Derwig bewerkt.

Na Robin Hood komen regisseur Sarah Moeremans en toneelschrijver Joachim Robbrecht met hun tweede voorstelling in de reeks What’s in a fairytail?! In Bambi gaan ze de schijnbaar natuurlijke verdeling tussen dader en slachtoffer binnenstebuiten keren.

Verder staan er weer twee jeugdproducties in samenwerking met Theater Sonnevanck op de rol. De trailervoorstellingen Game Over, van Timothy de Gilde (regie) en Magne van den Berg (tekst) en Kids van Charli Chung (regie) en Roeland Hofman (tekst) gaan komend seizoen de scholen langs.

Beeld: Voorpubliciteit People, Places & Things


Bekijk hier de plannen van de andere grote gezelschappen voor seizoen 2018-2019 (de lijst wordt aangevuld)