Regisseur Marcus Azzini maakt in het nieuwe seizoen van Toneelgroep Oostpool een voorstelling met choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten. In All Over – Acts of Love, een coproductie met ICK Amsterdam, creëren Greco en Scholten een choreografie op liefdesduetten van Hannah van Wieringen. De voorstelling toert vanaf oktober langs de schouwburgzalen.

Bovendien staat artistiek leider Marcus Azzini komend seizoen zelf ook op de planken, in de voorstelling God is een moeder, die hij samen met actrice Nazmiye Oral maakt en speelt. De coproductie met Adelheid+Zina gaat over het gesprek tussen gelovige moeders en hun homoseksuele zonen. Onder andere verhalen uit de christelijke en islamitische gemeenschap vormen, naast hun eigen ervaringen, het uitgangspunt voor de voorstelling.

Het gezelschap opent het nieuwe seizoen  – dat wederom is samengesteld rond de kernvraag ‘Hoe nu mens te zijn?’ – op 19 september met de herneming van Demonen (2016). Een week later is het nieuwe deel in Azzini’s Allemaal mensen-reeks te zien. Allemaal Mensen | UMUNTU is gebaseerd op de persoonlijke mozaïekvoorstelling Umuntu Ngumuntu Ngabantu die Azzini in 2018 met studenten van de ArtEZ Toneelschool maakte.

Regisseur Sarah Moeremans en theaterauteur Joachim Robbrecht sluiten hun drieluik What’s in a fairytale?! – over de hedendaagse betekenis van klassieke sprookjes – na Robin Hood (2018) en Bambi (2019) af met De rattenvanger, waarin het opvoeden van (andermans) kinderen centraal staat.  

Promotiebeeld All Over – Acts of Love: Henri Verhoef