De kindermuziekvoorstelling Cellostorm van Oorkaan en Cello8ctet Amsterdam is genomineerd voor de YEAH! Award 2015 (Young EARopean Award), een Europese prijs voor de beste muziekproductie voor kinderen. Van de tien genomineerden in de categorie ‘best performance’ is Cellostorm de enige Nederlandse productie.

Cellostorm is een beeldende muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vijf jaar over eenzaamheid en vriendschap, gespeeld door de acht cellisten van Cello8ctet Amsterdam en geregisseerd door Dagmar Slagmolen. De woordeloze voorstelling wordt sinds oktober 2012 in binnen- en buitenland  gespeeld. In november 2013 werd Cellostorm genomineerd voor de Young Audience Music Award, een andere internationale prijs voor beste muziekvoorstelling voor kinderen. 
 

De YEAH! Award is de Europese versie van de Duitse Junge Ohren Preis, die Oorkaan in 2012 voor De Muziekfabriek, een coproductie met Calefax Rietkwintet, ontving. YEAH! promoot het idee dat muziek verbindt en ondersteunt nieuwe ideeën voor een levende en geanimeerde muziekpraktijk. De winnaar wordt op 19 juni bekendgemaakt tijdens het tweejaarlijkse YEAH! Festival in Osnabrück, Duitsland.

Foto: Ronald Knapp