In korte tijd hebben vier gezichtsbepalende acteurs besloten het ensemble van Toneelgroep Amsterdam te verlaten. Na het vertrek van Barry Atsma, Fedja van Huêt en Leon Voorberg heeft nu ook Jacob Derwig zijn vertrek aangekondigd.

Derwig, sinds 2005 betrokken bij het gezelschap, heeft aangegeven zich meer op televisie en film te willen richten en meer tijd aan zijn gezin te kunnen besteden. Voor het theaterseizoen 2012-2013 heeft zijn vertrek geen consequenties, aldus hoofd Marketing & Publiciteit Marlène Kenens. Derwig zal te zien zijn in de reprises van Kinderen van de zon, Opening night en De Russen!. Derwig heeft wel zijn rol in de nieuwe productie Na de repetitie/Persona neergelegd. Ook zijn volgende regie bij Toneelgroep Amsterdam vervalt.

Nieuw in het ensemble zijn vanaf dit seizoen Bart Slegers en Hélène Devos. Ook Reinout Scholten van Aschat en Vanja Rukavina vullen het ensemble aan, zij het op los/vaste-basis. In tegenstelling tot eerdere berichten is Marwin Kenzari nog steeds aan het gezelschap verbonden.

Foto: Jan Versweyveld