Musicalster, zangeres, actrice en regisseuse Marjolijn Touw is gelauwerd met de Oeuvreprijs Cabaret en Kleinkunst van het Utrechtse Schiller Theater. Juryvoorzitter Steef Schinkel overhandigde Touw de bijhorende Bronzen Leeuw zaterdag na afloop van een try-out van haar voorstelling Marjolijn Touw houdt van jou.

‘Touws oeuvre bestrijkt vele mooie en ook op deze zaterdagavond ontroerende liedjes die zij omarmt met haar innemende persoonlijkheid’, zei de juryvoorzitter. In haar nieuwste show vertelt Touw aan de hand van haar musicalrollen haar levensverhaal: ‘Ik leid al dertig jaar een dubbelleven. Met alle bordjes die ik in de lucht hou, kan ik zo het circus in.’

Stichting Behoud Schiller Theater “Place Royale” deelt sinds 2013 jaarlijks een eigen Nederlandse Oeuvreprijs uit, als blijk van waardering voor het gehele oeuvre van een cabaretier of kleinkunstenaar. Criteria voor de toekenning zijn onder andere originaliteit en de betekenis voor de zang, taal en cultuur. Eerder winnaars zijn Tineke Schouten, Herman van Veen, Lenny Kuhr en Claudia de Breij.

Foto: Schiller theater