Een kleine week na afloop van het Oerol Festival, dat zich dit jaar online afspeelt, vinden er nog een aantal voorstellingen live plaats in De Harmonie in Leeuwarden. De zalen van de schouwburg kregen onlangs een passende metamorfose als DUIN, KUST en LUCHT.

De Harmonie in Leeuwarden vroeg vormgever Wikke van Houwelingen afgelopen november om voor alle drie de theaterzalen een nieuwe coronaproof publieksopstelling te ontwerpen, die flexibel op en af te schalen zou zijn. In de grote zaal ontstond een soort kubistisch duinlandschap, in de middenzaal een grote zon van allerlei lampjes en in de kleine zaal een grote kas vol planten. Er was nog geen Oerolfestival gepland, maar programmeur Jonathan Offereins kreeg er wel meteen een Oerol-gevoel van. ‘De zalen ademen een sfeer van lucht, licht en geven je het gevoel alsof je buiten bent.’

Van 24 tot en met 27 juni zijn nu in De Harmonie diverse Oerol-voorstellingen en concerten te zien, onder meer van Altin Gün, Yin Yin, Via Berlin met het Amsterdam Cello Octet en Amber Docters van Leeuwen. In de DUIN-zaal zal de catwalk van het aanstormende gezelschap Zwermers komen te staan met hun project Pan~// Catwalk. Nynke Laverman toont een muzikale preview van haar voorstelling PLANT en er zijn drie storytelling-voorstellingen gecureerd door Oerol-programmeur Farnoosh Farnia (o.a. Fanon Mixtape).

Bezoekers van ‘Oerol spoelt aan’ kunnen de avond compleet maken met een Oerol special in het theaterrestaurant van De Harmonie.

Foto: Wikke van Houwelingen