Theaterfestival Oerol heeft dit jaar nog maar één festivalhart en een compacter theaterprogramma. Dat maakte de organisatie alvast bekend. Door te werken met minder locaties wil het festival meer ruimte geven aan het landschap van Terschelling.

‘We hebben geluisterd naar feedback van bezoekers, eilanders én de natuur en vinden het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor een leefbare planeet’, licht algemeen directeur Siart Smit toe.

De vorige editie van Oerol in 2022 kende nog vier verschillende ‘Festival Oorden’, zogenoemde centrale ontmoetingsplekken met elk een ander karakter, verspreid over het hele eiland van West naar Oost. Dit jaar zullen dit er niet vier zijn, maar realiseert Oerol één groot festivalhart tussen de duinen en op het strand bij West aan Zee. Daar kan het publiek straks van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor live muziek, dj’s, theater, talks, storytelling, beeldende kunst en eten en drinken.

De theatervoorstellingen en expedities vinden wel net als ieder jaar over het hele eiland plaats, al wordt het programma compacter. Inhoudelijk richten zeker de theaterexpedities zich dit jaar vooral op de vraag hoe we als mens samen met de natuur moeten en kunnen leven.

De 42eeditie van Oerol vindt plaats op Terschelling van 9 tot 18 juni 2023. Vanaf 2 mei staat het programma van Oerol 2023 online op oerol.nl.

Foto: Nichon Glerum, Het Atelier – Lucinda Wessels, 2022