Op maandag 21 december zendt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zes uur lang cultuur uit. Van 19.00 tot 1.00 uur staat NPO Radio 1 helemaal in het teken van kunst en cultuur.

Samen met makers bespreken Jellie Brouwer (NTR) en Pieter van der Wielen (VPRO), vanuit TivoliVredenburg, het belang van kunst en cultuur in een samenleving, wat er is gebeurd het afgelopen jaar en hoe we met z’n allen het nieuwe jaar invaren. Met Minister van OC&W Ingrid van Engelshoven bespreken ze de reactie vanuit de politiek op het afgelopen jaar.

In deze zes uur komen muziek, theater, film, poëzie en literatuur aan bod. Te gast zijn onder anderen acteurs Nyassa Alberta en Manouschka Zegelaar Breeveld, dichter Marjolijn van Heemstra en cabaretier Jandino Asporaat. En er is live muziek van Spinvis en S10.

Ook te gast is componist Stephen Emmer. Emmer lanceerde eind oktober een plan om de cultuursector in Nederland te helpen en riep onder andere de NPO op om de kunstensector een tijdelijk noodhulpplatform te bieden.

Elk uur vertelt presentator Atze de Vrieze (VPRO) over de laatste stand van zaken in de betreffende sector. Presentator Elisabeth van Nimwegen (NTR) is elk uur te horen met verhalen die niet vanuit TivoliVredenburg verteld kunnen worden.