Ben van Duin, Andreas J. Etter, Baldwin Henderson, Sanne Peper, Leo van Velzen en Jan Versweyveld maken kans op de Nikon Theaterfotografieprijs 2015. Deze prijs voor de beste theaterfoto van het seizoen wordt in september uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival.

De zes fotografen werden ieder uitgekozen voor één foto of één serie. Ben van Duin voor zijn foto van Kamer en de man van Toneelgroep Maastricht; Andreas J. Etter voor zijn foto van My Private Odyssee van Club Guy and Roni; Baldwin Henderson voor zijn foto van Verzamelaars van dromen van Theatergezelschap RoodNoot; Sanne Peper voor haar foto van De onrendabelen van Toneelgroep Oostpool; Leo van Velzen voor zijn foto van Welkom in de familie van Delamar Producties; en Jan Versweyveld voor zijn foto van Songs From Far Away van Toneelgroep Amsterdam.

Nikon is dit jaar voor het eerst verbonden aan de Theaterfotografieprijs, die vroeger werd georganiseerd door het Theater Instituut Nederland, en nu onderdak heeft gevonden bij het Nederlands Theater Festival. De jury van de Nikon Theaterfotografieprijs bestond uit theatermarketeer Sophie Braam, theaterproducent Fred Boot, vakfotografen Chris van Houts en Deen van Meer, regisseur Ira Judkovskaja en acteur Sijtse van der Meer.

De genomineerde foto’s zijn te bekijken op de Facebookpagina van het Nederlands Theater Festival.

Foto De onrendabelen: Sanne Peper