Jan Beuving en Daan van Eijk, Matroesjka, Louise Korthals, Jan Rot, Kiki Schippers en Joost Spijkers zijn genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. De prijs, voor het beste Nederlandstalige theaterlied van het afgelopen seizoen, wordt zondag 10 april door Gerard Cox uitgereikt in Theater Bellevue in Amsterdam.

Het is dit jaar voor het eerst dat er voorafgaand aan de prijsuitreiking een shortlist met genomineerden bekend wordt gemaakt. Op die manier wil de organisatie etaleren hoeveel mooie, kwalitatieve kleinkunstliedjes er gemaakt worden, om zodoende de positie van het Nederlandstalige kleinkunstlied te verstevigen. De uiteindelijke winnaar krijgt een geldbedrag van 3.500 euro en een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, vervaardigd door Frank Rosen.

Jan Beuving en Daan van Eijk werden genomineerd met het lied ‘Meisje’, Matroesjka met ‘‪#‎Imalive ’, Louise Korthals met ‘Kruisje’, Jan Rot met ‘Stel dat het zou kunnen…’, Kiki Schippers met ‘Guus’ en ten slotte Joost Spijkers met ‘Alle seizoenen’. Alle genomineerde liedjes zijn terug te luisteren op de website van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

De jury bestaat uit Jacques Klöters, Martijn Breebaart, Frans Mulder, Marjolijn Touw en Lidwien Vork. De nominaties werden gisteren in het programma RTL Late Night bekendgemaakt door Yentl en De Boer, het cabaretduo dat de prijs vorig jaar in de wacht sleepte met het lied ‘Ik heb een man gekend’.

De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur. De prijs wordt dit jaar voor de vierentwintigste keer uitgereikt.

Foto Kiki Schippers: Jaap Reedijk