Het hoofdkantoor van Joop van den Ende Theaterproducties en Stage Entertainment is verhuisd naar de Amsterdamse Zuidas en beschikt over vijf repetitiestudio’s, waarvan er een dienst zal doen als theaterzaal met een capaciteit van tweehonderd stoelen. Dit najaar gaat er de eerste productie in première, de musical From Sammy with love, beurtelings gespeeld door Stanley Burleson en Freek Bartels.

Met de studio’s en de theaterzaal combineert Stage Entertainment en de Nederlandse tak Joop van den Ende Theaterproducties voor het eerst alle benodigdheden in een pand. Behalve het spelen van voorstellingen kunnen nu ook audities en repetities in eigen huis worden gehouden. Het vorige hoofdkantoor aan het Museumplein beschikte niet over dergelijke capaciteiten.

Het nieuwe pand aan De Boelelaan 30 heeft een totale oppervlakte van vijfduizend vierkante meter. De verbouwing van het voormalige kantoor van veilinghuis Sotheby’s nam ruim een jaar in beslag, onder meer door de bouw van een derde verdieping. Het is het eerste creatieve bedrijf op de Zuidas waar theater wordt ontwikkeld en gespeeld.

Tijdens de opening van het nieuwe pand werd tevens bekend gemaakt dat de musical Billy Elliot al in seizoen 2014/2015 wordt geproduceerd, een jaar eerder dan verwacht. De zoektocht naar de meest geschikte hoofdrolspeler is nog in volle gang. Hiervoor heeft Joop van den Ende de Billy Elliot ‘sCOOL’ opgericht, waar getalenteerde Nederlandse en Vlaamse jongens om de titelrol strijden. De musical staat al lange tijd hoog op het wensenlijstje van Van den Ende.

Foto: Roy Beusker