De Theaterencyclopedie start de campagne ‘Wij schrijven geschiedenis’ en blaast daarmee de online database nieuw leven in. De website heeft een nieuwe vormgeving, betere zoekfuncties en werkt volgens het ‘wiki-principe’, waardoor iedereen kan meeschrijven.

De theaterbezoeker, gezelschappen en andere theaterliefhebbers worden uitgenodigd om de theatergeschiedenis mee te schrijven en aan te vullen. Na een eenmalige registratie is het mogelijk om zelf tekst en beeld aan te leveren en de website zo compleet en actueel mogelijk te maken.

Behalve het ‘wiki-principe’ zijn er twee nieuwe sub-websites toegevoegd: de Theaterjukebox, waar beeld- en geluidsfragmenten uit de theatergeschiedenis kunnen worden afgespeeld, en de Theatertijdlijn, waar per genre een historisch overzicht is te zien.

Gegevens over alle voorstellingen in de Nederlandse podiumkunsten van 1900 tot en met nu zijn momenteel al te vinden op de Theaterencyclopedie. Tot de opheffing in 2013 beheerde het Nederlands Theater Instituut (TIN) de website. Sindsdien maakt de Theaterencyclopedie deel uit van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en Stichting TIN.