Vanaf 26 mei zendt de NTR, in samenwerking met 2 Meter Sessies, The Ballroom uit. In het nieuwe televisieprogramma vertellen popmuzikanten en theatermakers wie ze zijn en laten ze zien wat ze maken. The Ballroom is elke woensdag om 22:25 uur te zien op NPO 2 extra.

In The Ballroom ontvangt presentator Jan Douwe Kroeske wekelijks podiumkunstenaars voor een gesprek, livesessie of een impressie van een voorstelling. De opnames vinden plaats in de voormalige Avro-Studio’s in Hilversum. Op de derde verdieping bevindt zich een ouderwetse opnamestudio met een akoestische ballenwand, liefkozend ‘The Ballroom’ genoemd.

In de eerste van in totaal 16 afleveringen zijn De Dansers te gast. De groep muzikanten en dansers brengt impressies uit hun Oerol-hit Shake Shake Shake, een energiek dansconcert over het van je afschudden van de prestatiemaatschappij.

The Ballroom is onderdeel van NPO Cultuur, het initiatief waarmee de Nederlandse Publieke Omroep een alternatief podium aan de cultuursector biedt tijdens de coronocrisis, en tot stand gekomen in samenwerking met het Fonds Podiumkunsten. Alle artiesten krijgen volgens het fonds een redelijk honorarium.

Foto: Shake Shake Shake van De Dansers, Jane Stockdale