Het nieuwe Theaterkrant Magazine is uit. Met Majd Mardo, Ibelisse Guardia Ferragutti en Willem de Bruin blikken we vooruit naar de zomervoorstellingen. Met Theu Boermans en Chrisje Comvalius blikken we terug op hun carrières. En hoe verder na grensoverschrijdend gedrag op de theaterscholen?

Eindelijk weer een volledig zomerseizoen! De grote theaterfestivals lijken voor het eerst in drie jaar door te gaan zonder beperkingen. In deze zomereditie van ons Theaterkrant Magazine besteden we aandacht aan een aantal van deze buiten- en festivalvoorstellingen, bijvoorbeeld met het interview met Majd Mardo over ITA’s The Damned; het profiel van Ibelisse Guardia Ferragutti en Boukje Schweigman en hun voorstelling EROS; een reportage vanaf het Fries StraatFestival over de Belangenvereniging Buitentheater; en een interview met rapper Willem de Bruin (The Opposites) die zich met Spuug van God tot het theater bekeerde.

Daarnaast hebben we voor de vakantieweken een aardig aantal longreads, onder meer over het werk van Chrisje Comvalius, Theu Boermans en Sarah van Lamsweerde. Een extra-longread gaat over de stand van zaken op een aantal theaterscholen rondom machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag. Marijn Lems sprak melders, een betrokken docent en schoolleiders over de snel veranderende mores, de grijze gebieden waar de protocollen nog niet op zijn toegerust en de kwetsbaarheid van studenten en docenten in deze overgangstijd. Tjeerd Posthuma wijst in zijn aanpalende stuk op het werk van de Engelse filosoof Amia Srinivasan die op een aantal punten enige zo vurig gewenste helderheid brengt in de relatie tussen docent en student.

De rubriek ‘Doek Valt’ staat stil bij het overlijden van Kommer ’t Mannetje, Ineke Veenhoven, Eric Schneider, Pim Wallis de Vries en Gijs de Lange.

Geen abonnement? Test ons abonnement of haal dit nummer los bij een van de verkooppunten. Alle artikelen van Theaterkrant Magazine zijn ook online voor abonnees beschikbaar. Abonnee en nog geen inlogcode? Mail naar info@theaterkrant.nl. Foto: Majd Mardo in The Damned van Internationaal Theater Amsterdam, Jan Versweyveld